maandag 7 november 2022

Finsulate® en hoe dat er na een seizoen bij stond

Even ter herinnering de foto van de Finsulate® na aanbrengen afgelopen winter. En zo kwam Marie in oktober het water weer uit. Let wel, ik heb er afgelopen zomer helemaal niet naar omgekeken. Alleen op proef wel een stukje schoongeborsteld, wat toen wel vlot ging. 


Met de hogedruk spuit en borstel spuiten we het onderwaterschip vlot schoon. Of nou ja, bijna schoon. Er blijven wat kleine stukjes groen aan de haartjes van Finsulate® vastzitten. 

Als we de afgespoten troep bij elkaar vegen blijken we een flinke emmer mosseltjes te hebben geoogst.  Maar die zaten voornamelijk op de naadjes van de Finsulate®. En naadjes zitten er nogal veel, maar dat ligt aan de overnaadse constructie van Marie.


Na opdrogen voelt de Finsulate® laag glad en vlak aan. Er zit nog wel wat aangroei op, maar dat is niet echt voelbaar. Het is er bovendien met een borstel nog wel verder af te krijgen. Er zit ook nog een enkele kleine zeepok vast. Als ik die weghaal blijft de witte onderkant ervan op de Finsulate® zitten. Wat dat voor volgende seizoenen gaat betekenen zullen we zien. 

Op een enkele plek laat een klein stukje folie los, maar daar blijkt het overlappend geplakt te zijn. Dat moet ik nog een keertje corrigeren. Verder zit alles nog keurig vast. Dus al met al ben ik er best tevreden over. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten