maandag 24 maart 2014

montage en afwerking, langzamerhand

Langzamerhand kom ik in het afwerkstadium, zeker voor wat de boot zelf, de romp zeg maar, betreft. Alles zit er wel ongeveer op, de ramen zitten erin, het is "wind- en waterdicht" zeg maar. Binnen is alles klaar. Daarbij gaat er nogal eens wat mis, dus ik blijf corrigeren en bijwerken, maar ja, dat hoort er ook een beetje bij.



De naam staat erop, net als de thuishaven, en het meeste beslag op de romp is ook gemonteerd.


Allerlei zaken moeten wat afgesteld en uitgepuzzeld worden. Zo is het ankerluik nu vastgezet met elastiek en is ook de zeevaste plaatsing van de ankers klaar. Het is wat vol, maar alles past en werkt uitstekend. Al is de echte test natuurlijk straks op het water. De vlonders van de kuip en het trapje in de kajuit hebben antislip lijntjes gekregen, dat is allemaal geïntegreerd. Het moet wel een prettig en safe schip zijn natuurlijk.



Er ligt nog wel veel naaiwerk, schiemanswerk en uitpuzzelen van staand en lopend want. De zijstagen zijn er wel, en een stukje leer zit ook al om de scherpe randjes genaaid. Een aantal stropblokjes, die ik toch maar zelf gemaakt heb,  hangt nog aan de lijn te drogen. Het is essenhout, dat lekker sterk is voor dit soort toepassingen, maar niet erg duurzaam en dus goed behandeld moet worden. Er ligt nog wel werk aan mast en rondhouten. De mast staat voor de helft in de coating, giek en gaffel moeten nog, en de sprenkel moet nog gemaakt. Maar toch, het schiet nu echt op.

 

1 opmerking: